Det finns lite olika sätt att tänka angående tidpunkt för porträttfotograferingen. Fotar man före vigseln har man förmodligen mer tid, och gästerna slipper vänta medan brudparet är borta och fotograferas. Däremot kanske brudparet är lite nervösa och spända innan vigseln och inte riktigt kan slappna av. Efter vigseln brukar det bli mer lättsamt och de värsta nerverna har släppt.

En del vill inte se varandra innan vigseln och väljer därför att fotas efteråt, men har man fotograferingen före så kan man få till en ”first look”, där brudparet ser varandra för första gången. Det brukar bli otroligt känslosamt och en väldigt intim och fin stund.

En annan aspekt som man kan tänka på är att solen ofta är väldigt stark mitt på sommardagen och av den anledningen kan det val en fördel att ha den senare på eftermiddagen. Men om tid och möjlighet finns kan vi dela upp fotograferingen så att vi tar en del av bilderna senare när ljuset är mjukare.

Det finns helt enkelt inget rätt eller fel utan ni får se vad som är viktigast för er och vad som passar er planering bäst!